2010-02-16 16:32:49• hírek • Szatmar.ro

Kosárlabdázó kerestetik

Fleseriu mindössze három egészséges játékosra számíthat a Szentgyörgy ellen.

Hogy nem vár könnyű találkozó a Szatmárnémeti VSK női kosárlabda-csapatára, az már-már közhely számba megy, amikor a Sepsiszentgyörgy az ellenfél. Különösen igaz azonban ez a kijelentés a szerdai (19 óra) meccsre, hiszen Dan Fleseriu mindössze három teljesen egészséges játékosra számíthat: Caludia Popra, Urse-Ivanra és Diattára.

Povilonyte, Dragoescu és Ciocan vírusos fertőzéssel küszködik, ráadásul utóbbinak a bokája is fáj, miután az egyik edzésen összeütközött Adina Poppal, aki szintén nem úszta meg az esetet. A sérültek listáját gazdagítja továbbá Pricop és Hardy is, így még akár az is elképzelhető, hogy kiemelt szerepet kapnak szerdán a juniorok.

Ettől függetlenül a hazaiak nem feltartott kézzel állnak majd ki a pályára: „Mindent megteszünk, nekik megyünk, aztán meglátjuk mi jön ki belőle" , mondta Éles Péter menedzser.

Ami a szentgyörgyieket illeti, a gárda az elmúlt két kiírásban ezüstérmet szerzett, ám télen komoly anyagi problémák rázták meg a gárdát, így a kerete jelentősen átalakult: távozott az edző Stacey Nolan, valamint az egyik alapember, Vanessa Gidden, míg Cristina Ciocan pont Szatmáron kötött ki. A székelyföldi csapat azonban így is nagyon erős, Vass, Diaconu, és Vescan mellett ott van még az amerikai-ausztrál Kristen Rasmussen Tarr és az olimpiai ezüstérmes brazil Santos de Oliveira, akik egyaránt rendelkeznek WNBA tapasztalattal, valamint a szerb Matovics és a magyar Nagy Dóra, míg a kispadra Veres Attila érkezett.

„A keretüket tekintve a Targoviste után a legjobb csapat a Sepsi BC, így sokkal nehezebb meccs vár ránk, mint Craiován", fogalmazott Éles. A lányokra a Szentgyörgy elleni meccs után hétvégén egy újabb hazai összecsapás vár: szombaton 12.30 órai kezdettel ugyanis az Alexandriai Teleorman lesz a VSK ellenfele.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: